Setuju Kah Anda? Jika Hanya Dokter Wanita Saja yg membantu Persalinan Ibu Hamil

Posted on
loading...

akulagi.com – Kerajaan mellaui Kementerian Kesihatan mengaku mempunya rancangan untuk mengutamakan doktor wanita sahaja yang menyongsong bayi abru lahir di hospital pemula, lapor Bernama.

Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya berkatan, meskipun bagaimanapun racangan itu belum bisa dikerjakan kerana kekurangan doktor wanita dalam bagian Perbidanan serta Sakit Puan (O&G).

“Dalam kerajaan memanglah terutama doktor wanita namun tak ramai doktor wanita ini yang tertarik dalam Obstetrik serta Ginekologi. “Maka kita butuh tunggulah lagilah agar lebih ramai lagi doktor yang bakal dilatih dalam bagian itu, ” tuturnya.

Kementerian kesihatan sudah terima petisyen mulai sejak th. 2013 lagi yang memohon agar cuma doktor serta jururawat wanita di bilik serta wad bersalin untuk melindungi maruah serta aurat pesakit wanita, terutama yang beragama Isla

Diluar itu, petisyen sehubungan juga menggesa kementerian untuk berikan insentif pada wanita untuk mengkhusus dalam bagian obstetrik serta ginekologi, serta tingkatkan kesedaran di kelompok pegawai perubatan tentang kepentingan melindungi aurat semasa melahirkan anak.

Kata Kunci Banyak Di Cari

cara menutup bagian bawah tas tali kur,sop kesehatan olahraga,tutorial eyeshadow wardah seri b,detikforum dejavu ayu ting ting,cerpen bertema kesehatan lengkap,bayaran otto hasibuan,cerpen bertema kesehatan,prosedur persalinan gardamedika,jesica wongso hampir mengaku,jessica hampir mengaku,
Loading...
loading...